Polpete s tikvicama

Sa
stojci 3 osobe
stojci 3 osobe
250 g miješanog mljevenog mesa
1 žličica crvene paprike u prahu
1 žličica soli
1 žličica papra
1 kom crvenog luka
3 žlice zobenih pahuljica
1 kom male okrugle tikvice
1 kom jaje.
1 žličica crvene paprike u prahu
1 žličica soli
1 žličica papra
1 kom crvenog luka
3 žlice zobenih pahuljica
1 kom male okrugle tikvice
1 kom jaje.
Priprema
1.
Naribati tikvice i pomiješati ih sa začinima i zobenim pahuljicama cijelog zrna. Pustiti 10 minuta da zobene pokupe tekućinu tikvica.
2.
Nascjeckati luk (ja volim kad su komadi malo krupniji) i pomiješati s mljevenim mesom i smjesom od tikvica i zobenih pahuljica. Dodati jedno jaje nakon toga.
Po mogućnosti dodati još zobenih ako nije dovoljno solidna smjesa.
Formirati polpete
1.
Naribati tikvice i pomiješati ih sa začinima i zobenim pahuljicama cijelog zrna. Pustiti 10 minuta da zobene pokupe tekućinu tikvica.
2.
Nascjeckati luk (ja volim kad su komadi malo krupniji) i pomiješati s mljevenim mesom i smjesom od tikvica i zobenih pahuljica. Dodati jedno jaje nakon toga.
Po mogućnosti dodati još zobenih ako nije dovoljno solidna smjesa.
Formirati polpete
3.
Peći na srednjoj vatri na maslinovom ulju.
Peći na srednjoj vatri na maslinovom ulju.
Posluživanje
Poslužiti uz prilog - može pomfrit, ali najbolje s lešo krumpirom.
Poslužiti uz prilog - može pomfrit, ali najbolje s lešo krumpirom.
izvor:http://receptizajela12.blogspot.ba/
Primjedbe
Objavi komentar